21,8 градуса в Ловеч и Търново разтопиха снега

21,8 градуса в Ловеч и Търново разтопиха снега
A A+ A++ A

Обявеното от синоптиците топло време в неделя поднесе приятни изненади, а в някои градове направо прекали: до 21,8 градуса се вдигна термометърът в Ловеч и Велико Търново!

В Югозападна България обаче температурите остават по-ниски, в интервала от 7 до 12 градуса. Едно от най-студените места в днешния ден е Кюстендил, където максималната измерена температура до ранния следобед е едва 1 градус над нулата.

Топлото време обаче няма да се задържи дълго. Новата седмица ще започне отново с ниски градуси. Още тази нощ ще започне ново застудяване и нахлуване на студен атмосферен фронт. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Сутринта в много райони ще премине в сняг. Около обяд валежите в Западна България ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява, докато в Източна ще спре да вали едва привечер, най-късно в югоизточните райони.

Температурите съществено ще се понижат като минималните сутринта ще са между минус 2 и 3 градуса, а максималните – между 1 и 6 градуса. В София минималната ще е минус 2 градуса, а максималната около 2 градуса.

 

#Топло

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници