Джоан Роулинг и Мърдок в онлайн спор за исляма

Джоан Роулинг и Мърдок в онлайн спор за исляма
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Авторката на “Хари Потър” Джоан Роулинг и медийния магнат Рупърт Мърдок попаднаха в задочен онлайн спор, след като той обвини всички мюсюлмани за убийствата на служителите във френското списание “Шарли ебдо”, съобщи Си Ен Ен.

“Може би повечето мюсюлмани са миролюбиви, но докато не осъзнаят и не унищожат този джихадистки тумор, те също носят отговорност. Джихадисткият рак се разпространява от Филипините, през Африка и Европа, до САЩ. Отричането на това е лицемерие и опити за политически комфорт”, написа Мърдок на профила си в Туитър.

Въпреки че постът му бе ретуитнат повече от 4000 пъти и определен като любим на над 2000 души, той привлече и много критики. В отговор талантливата Джоан Роулинг му отговори: “Аз съм родена християнка. Ако това означава да нося отговорност за Рупърт Мърдок, ще се самоотлъча.”

Вярна на стила си, Роулинг продължи със сарказма, като се обвини и за инквизизицията. “Испанската инквизиция също е по моя вина, защото е християнско фундаменталистко насилие”, написа тя.

Авторката на книгите за Хари Потър допълни, че 8 пъти повече ислямисти са били убити от терористи, изповявадващи исляма, отколкото хора от други религии.

Противоречивият коментар на Мърдок наля масло и в дебата за това дали мюсюлманските организации трябва публично да осъдят всички терористични атаки, извършени от екстремисти ислямисти.

#Джоан Роулинг #Рупърт Мърдок #Хари Потър #ислям

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници