Този китайски телефон със сапфирен екран струва само 137 евро

Този китайски телефон със сапфирен екран струва само 137 евро
A A+ A++ A

Все още не е ясно дали Apple все пак ще пусне версия на iPhone със сапфирено стъкло, но междувременно компанията беше изпреварена от китайците. Huawei вече показа две специални издания на свои продукти, които използват по-здравия материал, но и цените им са подобаващо по-високи. Не такива с намеренията на управлявания от държавата китайски производител на електроника Desay, който представи “нечуплив” смартфон със сапфирено стъкло.

Компанията вече започна да приема предварителни поръчки за устройството през оператора China Mobile, а цената му е едва 999 юана или около 137 евро. Magical Mirror X5 има 5” дисплей, 13МР основна камера, 5МР предна камера и четириядрен чипсет от MediaTek. Смартфонът е с дебелина на корпуса едва 6,95 мм, което е сравнимо с размерите на iPhone 6 и 6 Plus. Desay произвежда компоненти и за други компании и дори е доставчик на Аpple.

Според анализатори Magical Mirror X5 ще се предлага в ограничени количества, тъй като ниската цена едва ли покрива производствените разходи, а основната цел на Desay е да промотира своя бранд, който компанията изгражда от 2013 година. Някои дори смятат, че компанията няма да ползва сапфирено стъкло във всички бройки, тъй като потребителите не могат да го различат от закалено стъкло.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино