През тази година Samsung ще наводни пазара с устройства с Tizen

През тази година Samsung ще наводни пазара с устройства с Tizen
A A+ A++ A

Samsung пусна официално съобщение, в което предупреждава всички, че смята усилено да налага своята операционна система Tizen за всякакъв вид устройства. Според съобщението пазарът буквално ще бъде наводнен с разнообразни продукти, които ще използват този софтуер. Към момента желаещите да пробват операционната система нямат особено голям избор и са лимитирани до представеният тази седмица в Индия смартфон Z1, няколко умни часовника и цифрови фотоапарата.

По време на изложението CES 2015 корейците представиха и новата си серия от смарт телевизори с платформата, но в близките месеци ще видим много повече устройства с нея. Според Samsung Tizen (произнася се “тайзен”) е в основата на стратегията й за “интернет на вещите”, която обхваща всичките й продуктови категории. Компанията обеща до 5 години всичките й продукти да са свързани в една платформа и именно Tizen ще е в основата на всичко. През миналата година Samsung е доставила общо 665 милиона различни устройства, така че мащабът е изключително голям.

Наблюдатели отчитат, че новият фокус върху Tizen е част от усилието на корейският гигант да намали своята зависимост от Android и да наложи алтернативни операционни системи, които да разчупят актуалния монопол на Google. Компанията твърди, че Tizen е по-лека платформа с ниска консумация на енергия, което гарантира по-бързата работа – потребителите ще получат по-бързо стартиращи устройства, чийто интерфейс реагира по-пъргаво, и които използват по-малко електричество. Ниските хардуерни изисквания правят софтуера подходящ за влагане в редица свързани с интернет продукти, включително и домакинска техника. В същото време Samsung успокоява, че няма да престане да използва и другите мобилни операционни системи.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници