Microsoft патентова телефонен режим за работа в театър

Microsoft патентова телефонен режим за работа в театър
A A+ A++ A

Въпреки че мобилните телефони са отдавна с нас, проблемът с посетителите на театри и кина, които забравят да изключат звука, съвсем не е останал в миналото. Microsoft обаче са решили да предложат по-генерално решение. Вместо да разчитат на потребителите да активират безшумен режим на работа, компанията патентова система, която прави това автоматично при влизане в театър или кино.

В този случай телефонът ще има допълнителен режим на работа, който ще изключва звука и ще намалява яркостта на екрана максимално, за да не притеснявате останалите посетители, ако все пак ви се налага да го ползвате. Докато телефонът ви работи в този режим, на екрана с намалена яркост ще се показва голям часовник с основна информация, а получаваните нотификации няма да ви пречат.

От Microsoft са предвидили и възможност за активиране на автоматични оторизации за мобилни плащания, за да можете например да си купите пуканки по-бързо. За активиране на тези режими телефонът може да използва GPS координати, събития, записани в календара, или Bluetooth тагове. Както с всички патенти няма гаранция, че описаната разработка ще стигне до пазара за крайни потребители в обозримо бъдеще.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници