Хасан Адемов обвини Петър Москов в насаждане на омраза

Хасан Адемов обвини Петър Москов в насаждане на омраза
Хасан Адемов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от ДПС и бивш социален министър Хасан Адемов обвини здравния министър Петър Москов, че нарича ромския етнос хора, избрали да живеят като скотове и така изграждал образ на врага.

"Министър Петър Москов умишлено заблуждава парламента и обществото, че регистрираните случаи на нападение над лекари са 225. Такава статистика може да има само МВР", коментира Адемов по Нова телевизия.

Повод за коментара е скандалът, който се разрази в понеделник. Лидерът на ДПС Лютви Местан поиска оставката на Москов заради статистиката за нападения на медици от Спешна помощ, чрез която министърът, според него, атакува малцинствата. Според Петър Москов 175 от общо 227 нападения били извършени от роми. Местан заплаши да започне консултации за вот на недоверие към кабинета заради "ксенофобските изяви и лъжите на Москов". По-късно през деня Москов му отговори, че искането на Местан е фарс и го изпрати да каже на лекарите, че са лъжци. 

Според Хасан Адемов, данните, с които представя Москов са нереални.

"ДПС не иска вот на недоверие за провал в секторна политика здравеопазване, а защото на базата на измислена статистика - МВР каза категорично, че има само 17 случая, Москов си позволява език на омразата и ксенофобия",  категоричен бе Адемов.

#ДПС #Адемов #Местан #Москов #Петър Москов #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници