Nokia обяснява защо тяхното предложение за nanoSIM e по-добро от това на Apple

Nokia обяснява защо тяхното предложение за nanoSIM e по-добро от това на Apple
A A+ A++ A

Наскоро се появи информация, че стандартизирането на следващия стандарт за SIM карти, който някак логично носи името nanoSIM, може да не премине толкова гладко заради различия в позициите на компаниите зад двете основни предложения. Едното е на Apple и залага на използването на подвижна поставка за SIM картата, а другото е на Nokia и е подкрепено от компании като RIM и Motorola. Гласуването в ETSI (European Telecommunications Standards Institute) ще се състои през следващата седмица и то ще определи кое от предложенията ще стане стандарт и ще се използва от всички производители.

От Nokia разпространиха своето становище по темата и според него предложението на Apple не отговаря на всички първоначални изисквания на ETSI, докато това на Nokia, RIM и Motorola го прави. Според компанията нейният проект ще улесни потребителите да поставят и свалят SIM картата без да се повреди, а освен това чипът е с различни размери от тези на microSIM. Последното е едно от изискванията на ETSI и ще предотврати поставянето на картата в телефон с microSIM слот. В същото време предложението на Apple е картата да има същата дължина като широчината на microSIM, което създава риск от повреда. Финландската компания смята и че нейното предложение дава по-голяма гъвкавост по отношение на четеца - начина, по който картата се поставя в устройството, което ще даде възможност за създаването на устройства с различна форма.

Nokia посочва още, че нейното предложение позволява допълнителното миниатюризиране на устройствата, докато това на Apple няма да доведе до подобно намаление на размерите. Освен това изискването за специална поставка за картата ще намали опциите за различен дизайн и ще увеличи производствените разходи, което ще е по-сериозно за евтините телефони.

http://www.theverge.com/2012/3/22/2893281/nokia-statement-apple-nano-sim-etsi

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино