И КНСБ поиска оставката на Москов

И КНСБ поиска оставката на Москов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След ДПС и КНСБ поиска оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов.

КНСБ алармира за предвиждани промени в Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, с които здравноосигурените лица ще бъдат "дарени" с правото да заплащат за медицинска помощ, съобщиха от КНСБ.

Профсъюзът твърди, че наредбата дописва закона, а от там и Конституцията, като предоставя право на здравноосигурените лица да получат медицинска помощ "и срещу заплащане"; позволява на същите тези лица да не упражнят конституционното си и законово уредено право на безплатна медицинска помощ, а по тяхна преценка да получат достъп до такава по цени и условия, определени от съответното лечебно заведение.

КНСБ възприема тези предложения не само като скандални, но като форма на склоняване към отказ от ползване на права, възможен рекет и опряно на правни норми изнудване на здравноосигурените лица с цел да се гарантират приходите на лечебните заведения, посочват от синдиката.

"Ако една реплика не е достатъчна за оставка на министър Москов, то този проект на постановление е повод сам да си подаде оставката, към което настойчиво го призоваваме", заявяват от КНСБ.

 

#КНСБ #поиска #оставка #Петър Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници