Финансовите резултати на Facebook отново надминаха очакванията

Финансовите резултати на Facebook отново надминаха очакванията
A A+ A++ A

За последното тримесечие на 2014 г. Facebook отчитат с 3,85 милиарда долара приходи, от които 3,59 са от реклама, а 69% от тях ‒ от мобилна реклама. С този резултат компанията надминава очакванията на анализаторите. В същото време за цялата 2014 г. Facebook отчита 12,47 милиарда долара и първа година с приходи над 10 милиарда. Печалбата им за миналата година също така е почти два пъти по-висока, отколкото през 2012 г.

През миналата година Facebook са увеличили и потребителите си, като месечно активните са вече 1,39 милиарда и с 13% повече на годишна база. От тях 1,19 милиарда са активните само през мобилни устройства (увеличение с 26%). Използващите Facebook всеки ден са 890 милиона, а средно активните дневно потребители са се увеличили до 745 милиона.

Ако се чудите какво става с останалите приложения на Facebook, потребителите на Instagram вече са над 300 милиона, тези на Messenger – над 500 милиона, и на WhatsApp – около 700 милиона. Марк Зукърбърг сподели, че Facebook вече отчита около 3 милиарда потребители, които гледат видео всеки ден. Видео съдържанието, което публикуват потребителите, се е увеличило със 75%, а в САЩ над 50% от потребителите гледат поне едно видео на ден. 65% от прегледите на видео се случват през мобилни устройства.

Източник: Facebook

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници