Lumia 535 е цветен, забавен и евтин

Lumia 535 е цветен, забавен и евтин
A A+ A++ A

Първият смартфон с логото на Microsoft беше представен в средата на ноември и два месеца по-късно вече може да бъде намерен в предложенията на трите ни мобилни оператора. Устройството продължава стратегията на Microsoft за натрупването на критична маса смартфони чрез фокусиране върху масовия пазар на бюджетните смартфони, но всъщност предлага много на потребителите, които търсят достъпен и функционален модел.

Устройството, което се продава на крайна цена под 250 лв е налично и във версия с 2 SIM карти и работи с Windows Phone 8.1 със софтуерните допълнения Lumia Denim. Разбира се, част от добавките са налични за моделите с по-мощен хардуер, но дори и без тях Lumia 535 осигурява интересни функции. Microsoft Mobile организира специално събитие в София, на което успяхме да се срещнем със смартфона и да добием някаква представа за него и работата му.

Устройството предлага 5” дисплей с резолюция 960 x 540 пиксела, което не е изненадващо предвид цената, на която се продава, така че не очаквайте чудеса по отношение на ъглите на видимост и цветопредаването. Дизайнът е характерен за серията Lumia с използването на ярки цветове за задния панел, който е матов или гланциран. Панелът може лесно да се подмени с друг, а освен това компанията предлага и модел с интегриран предпазител за екрана. За производителността отговаря четириядрен чипсет Snapdragon 200 с честота 1.2GHz, а наличието на 1GB RAM гарантира съвместимост с всички приложения за платформата

Двете камери са с резолюция 5МР, а предната е с широкоъгълна оптика (макар и не много светла с f/2.4), което означава, че телефона е насочен и към феновете на селфи снимките. За тяхна помощ е и приложението Lumia Selfie, което осигурява изненадващо богат набор от функции за редактиране на снимките, отстраняване на несъвършенства, промяна на физически параметри, прилагане на филтри и т.н. – все неща, които да ви помогнат да се представите в най-добрата си светлина. Основната камера има и LED светкавица, каквато липсваше в предшестващите го бюджетни смартфони Lumia. Вградената памет е 8GB и може да бъде увеличена чрез microSD карта с капацитет до 128 GB, която вероятно ще ви струва колкото телефона.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници