Джон Кери отнесе глоба за непочистен сняг

Джон Кери отнесе глоба за непочистен сняг
A A+ A++ A

Държавният секретар на САЩ Джон Кери е глобен от градските власти в Бостън с 50 долара за непочистен сняг пред дома му, съобщи АП.

Източното крайбрежие на САЩ във вторник преживя страховита снежна буря и в Бостън се натрупа  повече от половин метър сняг. Кметът Мартин Уолш обаче задължи жителите на града да се хванат за лопатите, отчитайки, че службите за почистване сами няма да се справят.

Всеки, който не е изринал тротоара пред дома си, е заплашен от глоба. Сред наказаните се оказа и държавният секретар на САЩ Джон Кери. Глобата му бе издадена в четвъртък сутринта.

В деня на снеговалежа Кери беше в Саудитска Арабия, той се завърна в САЩ в сряда, но поради служебните му ангажименти можеше да се прибере в Бостън едва в петък.

Прессекретарят на Кери - Глен Джонсън увери репортерите, че шефът му със сигурност ще плати глобата и каза, че скоро след получаването на фишща снегът от тротоара пред пететажната му резиденция е бил почистен.

Построената през 1899 г. къща от около 770 квадратни метра в най-престижния район на Бостън Джон Кери и съпругата му закупиха през 1995 г. за 1,7 милиона долара. Днес цената на имението е повече от 15 милиона долара. 

Източник: БГНЕС

#сняг #Джон Кери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино