Йордания екзекутира Саджида ар-Ришави

Йордания екзекутира Саджида ар-Ришави
A A+ A++ A

В отговор на убийството на пилота от йорданските военно-въздушни сили от страна на „Ислямска държава“ властите на Йордания са привели в изпълнение смъртната присъда на Саджида ар-Ришави. Екзекутиран е още един терорист.

Саджида ар-Ришави е отговорна за атентат срещу три хотела в Аман през 2005 година, при който загинаха 60 души, а
 Зиад ал-Карбули, известен с прозвището Абу Хедиф, е сподвижник на лидера на „Ал Кайда“ Абу Мусаб ал-Заркауи, който беше ликвидиран през 20-07 година от йорданските специални служби.

Във вторник йорданските власти обявиха намерението си да приведат в изпълнение смъртните присъди на шестима осъдени за терористична дейност, след като „Ислямска държава“ публикува видеоклип, в който се вижда как изгарят жив йорданския пилот Муаз ал-Касасбех, пленен от екстремистите след като самолетът му е бил свален.

В провинцията, където е роден Ал-Касабех – ал Карак са избухнали безредици. Правителството на Йордания заяви, че „отговорът на йорданците на екзекуцията на пилота Касабех ще бъде решителен, силен и съкрушителен“.

Йорданският крал Абдула II призова населението да се обедини в борбата срещу тероризма, като заяви, че йорданският пилот е загинал „защитавайки своята вяра и родина“.

По-рано "Ислямска държава" поиска освобождаването на Саджида ар-Ришави в замяна на живота на японския журналист Кенджи Гото. Това не се случи и Гото бе убит.



#пилот #екзекутиран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници