Apple няма как да избегне Samsung за производството на процесора А9

Apple няма как да избегне Samsung за производството на процесора А9
A A+ A++ A

За Apple ще се окаже много по-трудно да намали зависимостта си от Samsung, отколкото американската компания е очаквала. Това подсказва информация от източници на сайта Recode, които твърдят, че Apple отново се е обърнала към корейците за производството на своя процесор от следващо поколение A9. При iPhone 6 компанията намери алтернативен доставчик за повечето процесори A8 в лицето на Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Това обаче ще се промени с A9, тъй като Samsung използва производствен процес от следващо поколение, който ще позволи намаляването на размерите на транзисторите върху чипа до 14 нанометра. Това не само ще доведе до намаляване на размера на процесора, но ще редуцира консумираната енергия и топлоотделянето, като в същото време увеличи производителността. За сравнение TSMC все още работи с 20-нанометров процес.

Информацията вече беше публикувана от корейското издание Maeil Business Newspaper, а допълнителното потвърждение подсказва, че тя е коректна. Технологичното превъзходство на Samsung при производството на чипове ще притисне и Qualcomm, тъй като в Galaxy S6 корейската компания няма да използва чипсета Snapdragon 810, който се прави именно от TSMC.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино