Исмаилов видя търсена провокация в политиката на ДПС

Исмаилов видя търсена провокация в политиката на ДПС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"В годините не само ДПС са се заигравали с ромското малцинство. В последните години обаче ДПС влезе с много популистко говорене и много финансов ресурс. Аз съм много скептичен обаче, защото всичко е направено много "на парче." Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 в петък лидерът на Народната партия за свобода и достойнство Корман Исмаилов, по повод предложението на ДПС да прокара закон за Възродителния процес. 

По негово мнение етническите различия са много лесна тема за спекулация и за влияние върху определени групи. "С тази политика, която прави, ДПС губи привърженици", сподели Исмаилов.

"Самият факт, че нямаме ясна оценка за наказани за Възродителния процес, едно голямо престъпление, е показателен. Тези хора, които предлагат връщането на този дебат, търсят провокация, нагнетява се конфронтация и разделение", убеден е той по отношение на възвърнатия дебат от ДПС за Възродителния процес.

Исмаилов е на мнение, че ДПС няма подкрепа в опозиция, защото няма подход към предлаганите текстове, целта е не разбиране, а провокация.

"Парадоксът с ДПС е, че винаги, когато е в опозиция, се свива, а когато е на власт получава повече подкрепа. Ръководството му е неадекватно, много е голяма подмяната и лъжата. Не може вчерашните ятаци, които са извършвали репресиите, да са днешните жертви. Хората го разбират това и подкрепата към ДПС се оттегля", убеден е още реформаторът.

Припомняме, че лидерът на ДПС Лютви Местан заяви в четвъртък, че "когато дясното отказва да подкрепи закон за Възродителния процес, то губи моралното право да бъде носител на демократичното начало. Преодоляването на тежкото наследство на Възродителният процес е въпрос за имунната система на демокрацията в днешно време."

#Корман Исмаилов #ДПС #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници