Дончев получил инструкции от Борисов какво да прави, ако се случи най-лошото

Дончев получил инструкции от Борисов какво да прави, ако се случи най-лошото
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

През цялото време държах връзка с Бойко Борисов. Дори имах инструкции какво да правя, ако се случи най-лошото. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод инцидента с правителствения „Фалкон“ в ефира на Нова телевизия.

В четвъртък вечерта (11 февруари) един час премиерът Бойко Борисов кръжа над София заради проблем с правителствения "Фалкон". Борисов трябваше да лети за срещата на европейските лидери в Брюксел. При излитането обаче един от колесниците не се затворил, което наложило самолетът да кръжи над София. Самолетът е бил пълен догоре с гориво и то трябвало да бъде изразходвано, за да се осъществи безопасно кацане.

Дончев допълни, че е нормално да има шеги по този повод. "Но на чужд гръб и сто тояги са малко“, вметна вицепремиерът.
За дълга от 8 млрд. евро Дончев посочи, че той се налага да бъде изтеглен, тъй като правителството няма да разполага с нови пари. „Дългът е за рефинансиране на стар дълг“, подчерта той.

Дончев коментира и предстоящия отчет на вицепремиерите. „За 100 дни какъвто и устрем да има, чудеса не могат да се случат. Убеден съм, че най-голямата заслуга на правителството не е, че то е оцеляло. Този срок е повод за един макроикономически анализ“, посочи Дончев.

Той засегна темата и за злоупотребите с евросредства по повод източването на хиляди левове чрез фиктивни студентски стажове. Дончев заяви, че 96 души са осъдени през 2013 година за подобни нарушения. 

По думите му на година има почти 200 досъдебни производства, а половината от тях влизат в съда. Томислав Дончев смята, че и през 2014 година осъдените за измами с евросредства няма да са много по-малко от тези през 2013-а.

По думите му кампанията за саниране не е възможно да се окаже огромен корупционен скандал. "Няма как опозицията да одобри схемата за саниране, още повече през есента идват местни избори", уточни вицепремиерът.
Той посочи, че „общината инвестира в блока на самите хора. Всичко ще се случва пред очите на хората. Има пълни гаранции за качествен контрол", каза вицепремиерът. Той дори се притеснявал от капризите на хората по време на ремонтите. Дончев е категоричен, че програмата е навременна и няма защо да се отлага с година, за да отминат местните избори.

#Томислав Дончев #Бойко Борисов #Фалкон #самолет #дълг #саниране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"