Срещата на Станишев и Борисов напомня на едно кърджалийско кафе, смята Първанов

Срещата на Станишев и Борисов напомня на едно кърджалийско кафе, смята Първанов
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Срещата между Бойко Борисов и Сергей Станишев в Брюксел напомня на едно кърджалийско кафе. Това коментира лидерът на АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов в ефира на Би Ти Ви.

"Симпатична среща", посочи Първанов и допълни, че ако тя не напомня за целувката на "Цариградско шосе", поне напомня за едно кърджалийско кафе. Първанов отказа да коментира дали въпросната среща говори за бъдещи взаимоотношения между ГЕРБ и БСП.

Първанов коментира и готвения от правителството нов заем. "Във връзка с решението на правителството за нов заем от 8 милиарда евро, ние поставяме много въпросителни. Ако не получим ясни отговори, със сигурност ще остане това съмнение и ние ще преценим как ще гласуваме", посочи той и изтъкна, че след като бъдат покрити другите дългове, не е ясно какво ще се случи с остатъка от парите.

Той потвърди позицията на АБВ за пълна ненамеса на България по отношение на конфликта в Украйна.
"Въвличането на страната ни би могло да има много сериозни последици и да доведе до разпад на обществото. Ние показахме, че е солидарен член на НАТО, когато имаше операции в Ирак, Либия и други страни. Но когато става дума за Русия, София трябва да запази правото си на специфична позиция", заяви бившият президент.

По думите му, в този момент "дрънкането на оръжия" не е добрият вариант и не ни представя в добра светлина пред нашите партньори.

"България не трябва да бъде участник в една атака срещу Русия", категоричен е той. "Няма тема, която да засяга повече емоциите и чувствата на хората от тази за война и мир", добави Първанов и припомни, че когато са загинали войниците ни в Кербала, той, а не някой друг, е трябвало да се изправи пред майките в черно.

По повод скандала около операция "Червеи", Първанов заяви, че някой трябва да бъде вкаран в затвора.
"Не може целият преход на България да минава под знака на тези прословути СРС-та", заяви той, като допълни, че не вярва нито на Атанасов, нито на Цветлин Йовчев и в това се състои големият проблем.

"Разликата между нас и хората от „Позитано” е, че за тях е по-лесно да изграждат измислени барикади", заяви той.
Георги Първанов коментира лявата и дясната политика и позициите на АБВ. По думите му, присъствието на Ивайло Калфин в кабинета "Борисов 2" е знак, че за АБВ е от огромно значение воденето на лява политика. Той напомни, че разликата им с БСП е, че не правят празни обещания. Президентът описа и първите 100 дни на кабинета "Борисов 2". Той ги нарече "100 дни на стабилизиране с много съмнения и колебания".

#Георги Първанов #АБВ #среща #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »