“Ислямска държава”: Държим шпионин на Мосад

“Ислямска държава”: Държим шпионин на Мосад
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Радикалната групировка „Ислямска държава“ е разпространила съобщение, в което твърди, че е задържала израелски арабин, който се е представил като чуждестранен боец, за да шпионира за израелската разузнавателна служба Мосад, съобщава Jpost.com. В същото време обаче от Йерусалим отричат да имат връзка с него.

Това е първият път, когато се появява подобно твърдение. През последните две години се появиха множество доклади за израелски араби, които са влезли незаконно в Сирия от Турция и са се присъединили към „Ислямската държава“ или други радикални джихадистки групи, борещи се срещу режима на Асад, или правителството в Ирак.

Плененият, според “Ислямска държава” е 19-годишният Мухамад Мусалам. Той се бил внедрил в радикалната групировка, за да докладва на израелците за скривалищата й за оръжия, базите й и палестинските й бойци.

Мухамад посетил Турция като турист, но после бил отвлечен в съседна Сирия. Той успял да избяга от похитителите си, след което бил заловен от джихадистите.

Семейството на младежа отрече той да е шпионин. От израелските служби за сигурност пък заявиха, че Мухамад е тръгнал по своя инициатива и няма нищо общо с Мосад.

#ислямска държава #пленник #Мосад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"