Иванов: Разрешилият подслушване по "Червеи" трябва да поеме отговорност

Иванов: Разрешилият подслушване по "Червеи" трябва да поеме отговорност
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Този, който е издавал разрешения за подслушване по "Червеи", трябва да понесе своята отговорност. Това заяви правосъдният министър Христо Иванов в ефира на Би Ти Ви.

По думите му, ако има основания за търсене на съдебна отговорност за начина, по който са издавани тези решения за СРС-та, това трябва да се случи. Затова с Рашков са се разбрали да се снеме грифът "секретно" от тази част от информацията, която посочва как са издавани разрешителните за СРС.

"По закон председателят на СГС издава тези разрешения. Изглежда става дума за Владимира Янева. Нека не прибързваме с имена, но е сигурно, че ако се намерят нарушения, ще има дисциплинарни наказания, може да има и отстраняване. Нека изчакаме да приключи проверката", каза още Иванов.

Той не разбрал за какво е била акцията "Червеи". "Това, което аз виждам, че няма яснота защо се е случила цялата тази галимация. Няма връзка между протестите и подслушването", каза министърът.

Обещавам пълна подкрепа за действията на новия шеф на ВКС Лозан Панов, той направи силни заявки, коментира министърът избора на новия председател.

„От тук нататък обещавам да подкрепя Панов в изпълнение на неговите ангажименти, които обяви“, каза министърът.
Той посочи, че освен Себрие Сапунджиева има още трима, които обитават неправомерно жилища. Става дума за две бивши членки на предишния ВСС, коментира още правосъдният министър.

#Христо Иванов #червей #отговорност #правосъден министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »