През първите 100 дни се справихме със задачите си, отчете Бъчварова

През първите 100 дни се справихме със задачите си, отчете Бъчварова
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Като цяло оценката ни е положителна за това как правителството успя да се справи със своите задачи през първите 100 дни. Това отчете вицепремиерът Румяна Бъчварова. Тя посочи, че са били стартирани много широк фронт от реформи.
Що се отнася до ситуацията във финансов план, Бъчваров заяви, че тя е била изключително трудна и динамична, но кабинетът Борисов се е справил с финансовото предизвикателството – изплащането на влоговете в Корпоративна търговска банка.

"Най-важното е, че общият стил на управление, който се опитваме да наложим, е да не отлагаме проблемите", заяви Бъчварова, като визира периода от първия мандат на ГЕРБ (2009-2013).

Вицепремиерът отчете направленията, в които са стартирани промени - съдебна, здравна, промени в образователната система с акцент върху висшето образование, реформата в МВР и пенсионната реформа, по която тече дебат в социалното министерство.

„Правим преглед в енергетиката с цел оптимизиране на проектите. Всичко това е подчинено на главната ни цел – реформи в ползата на обществото", заяви Бъчварова.

По думите на Бъчварова други съществени политики, започнати от кабинета са Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилище, преструктурирането на икономиката и енергетиката – структурна мярка, която трябва да даде резултат по отношение на постигането на икономически напредък.

Като слабост тя отчете, че в желанието си да постига резултати правителството прескача процедури.

Основен приоритет е икономическото развитие на страната и постигане на резултати, които да се отразят пряко на благосъстоянието на българските граждани. "Съзнаваме това като основно предизвикателство, с което ще се сблъскаме и по което ще работим", заяви Бъчварова.

Тя категорично опроверга обвиненията в кадрова чистка. "Данните от последните 10 дни показват, че 77% са новите назначения в органите на власт и техните заместници, 85% са членовете на политическите кабинети, останали са 15% от предишно управление и едва 14% са новите назначения в държавни агенции", каза още тя.

#Румяна Бъчварова #отчет #100 дни #управление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"