Нови жертви в Украйна, въпреки договорения мир

Нови жертви в Украйна, въпреки договорения мир
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Часове след като лидерите на Германия, Франция, Украйна и Русия, успяха да се договорят за прекратяване на огъня, стана ясно, че има нови жертви на въоръжения конфликт.

Вчера (12 февруари) германският канцлер Ангела Меркел и президентите Франсоа Оланд, Петро Порошенко и Владимир Путин над 16 часа обсъждаха как да решат конфликта в Източна Украйна. В крайна сметка те се договориха от 00:00 часа на 15 февруари да бъде обявен мир.

Въпреки това през изминалото денонощие има нови жертви. По данни на украинската армия при въоръжените действия са убити осем военни, а други 34 са били ранени.

В същото, време местните власти в самопровъзгласилата се Луганска народна република съобщиха за трима загинали и петима ранени цивилни.

Властите в Донецк съобщиха, че три деца са станали жертва на артилерийския обстрел в централния район на украинския град Горловка.

В същото време, заместник-командирът на щаба на опълчението в Донецката област Едуард Басурин заяви, че украинските военни не показват готовност за изпълнение на споразумението за прекратяване на огъня, което беше достигнато на срещата на лидерите на страните от „нормандската“ четворка в Минск. По негови думи обстрелът в Донбас продължава и там загиват хора.

#Украйна #примирие #Русия #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници