Фабрика за убийства в Благоевград!

Фабрика за убийства в Благоевград!
Светозар Лазаров в Благоевград, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Фабрика" за убийства е разкрита преди три дни в Благоевград, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Към фабриката за убийства са съпричастни двамата убийци на петричкия бизнесмен Орхан Изиров, убит на 14 януари. Радослав Валеов (на 29 години) и съучастникът му Георги Георгиев (33) бяха задържани на 21 януари, след като направили пълни самопризнания. В квартирата им в Благоевград бе открито и оръжието на престъплението - пистолет.

При повторно претърсване, на 10 февруари, в обитаваното от тях жилище в Благоевград,

в тайник са открити огнестрелни оръжия -

автомат Калашников, преработен картечен газов пистолет, пистолет "Макаров", както и три броя пълнители за тях. Открити са още кутии с патрони, калибър 7,62 мм и други боеприпаси. При претърсването са открити и 430 грама вещество, реагирало на хероин. Двамата пробвали оръжията край село Стара Кресна.

"Проверява се дали с тези оръжия не са извършени други убийства", каза главният секретар на МВР. Според него първоначално убийството на Изиров, извършено привечер на 14 януари на пътя между селата Първомай и Кавракирово, изглеждало като битово, след това минало през стадия "Разчистване на сметки", за да се прерасне с разкрития тайник във "фабрика за убийства".

Съвместна акция между МВР, НАП и агенция "Митници" показала, че

двамата убийци са се занимавали и с контрабанда

На 11 февруари в 21:55 ч. на ГКПП "Кулата-Промахон" е спрян за проверка автобус на санданска фирма, пътуващ по линията София-Солун. В тайници в автобуса са открити 420 000 къса контрабандни цигари. Единият от водачите на автобуса бил българин, а резервният - грък. "Българинът е роднина на единия от убийците на Изиров", обяви директорът на ОД на МВР Васил Митов. Според него двамата са се занимавали с убийства и контрабанда на наркотици и акцизни стоки.

Георгиев и Валеов са с постоянна мярка "задържане под стража".

"В хода на разследването са събрани допълнителни доказателства за извършване на престъпна дейност във връзка с държане на оръжия и боеприпаси без разрешение, както и за притежание на наркотични вещества с цел разпространение", каза говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград Весела Стоилова. Тя поясни, че част от боеприпасите, открити в апартамента, обитаван от убийците на Изиров, са използвани и за конкретното престъпление в Петричко.

#убийства #Благоевград #Светлозар Лазаров #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »