Сидеров поиска изключване на България от НАТО, инициира референдум

Сидеров поиска изключване на България от НАТО, инициира референдум
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националистът Волен Сидеров посети Крим в петък, където съобщи, че България трябва да се откаже от НАТО и да декларира своя неутралитет.  По думите му, наличието на сили на Алианса на територията на България е неприемливо, съобщава РИА "Новости".

На официалното посещение в Крим стана ясно също, че партия "Атака" започва събирането на подписи за референдум относно целесъобразността на членството на България в Северноатлантическия алианс (НАТО).

Сидеров е на мнение, че присъствието на войски на НАТО на територията на страната е недопустимо. "Превърнаха България във фронтова територия. В страната има четири американски бази, които са отворени от 2006 г. насам, работят напълно безплатно, а искат да разположат и команден център у нас", заяви той.

"РИА Новости" посочва, че посещението на Волен Сидеров е "първата парламентарна делегация от България, посетила Крим след присъединяването на полуострова към Русия".

Лидерът на "Атака", заяви че признава Крим за част от Руската федерация. "Сигурни сме, че всичко, случило се в Крим по време на "Кримската пролет" е правилно. Признаваме референдума в Крим и присъединяването на полуострова към Русия. За България Крим е неразделна част от руската история и тук се чувстваме на родна земя", каза Сидеров, цитиран от руското издание от "Аргументи и факти".

Според медията в петък делегацията на "Атака" ще се срещне с лидера на Крим Сергей Аксьонов.

#Волен Сидеров #НАТО #Крим #Атака #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"