Нова цел на правителството: магистрала Русе - Търново

Нова цел на правителството: магистрала Русе - Търново
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новата цел на правителството е магистрала между Русе и Велико Търново. Това обяви регионалният министър Лиляна Павлова, която представи в петък плановете за нови пътища. По информация на ведомството между Русе и Велико Търново трафикът е достатъчно голям като за магистрала. Вместо това в момента шофьорите се сблъскват с тесни платна и дупки.

Новият пътен проект обаче ще струва около 870 милиона лева. Планира се магистралата да е дълга 110 километра.

Строежът на магистрала „Марица” изоставаше от графика с повече от година. До края на октомври се очаква пътят да бъде завършен. Още през юни от Строителното министерство планират да бъде пуснат първият участък. Краят на октомври е и финалният срок за изграждането на два участъка от магистрала „Струма” - от Дупница до Благоевград.

За отсечката от Сандански до Кулата регионалният министър Лиляна Павлова каза: „Най-късно надявам се на 1 август и този участък да бъде завършен. Трафикът да бъде освободен и този участък да бъде пуснат в експлоатация през лятото на тази година."

При магистрала „Хемус” участъкът Шумен - Белокопитово се очаква да бъде завършен през юни тази година. Следващата сряда започва строителството на Северната дъга на Околовръстното на София.

Освен магистралите, още 380 километра първокласни и второкласни пътища в цялата страна трябва да бъдат ремонтирани през тази година.

#магистрала #Лиляна Павлова #Русе #Велико Търново #Марица #Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"