Apple иска да предизвика Tesla със свой електрически автомобил

Apple иска да предизвика Tesla със свой електрически автомобил
A A+ A++ A

След като революционизира смартфоните и дигиталната музика, Apple ще обърне поглед и към автомобилите. Източници на Wall Street Journal споделят, че американската компания има няколкостотин служители, които работят по секретен проект с кодовото име Titan за създаването на електрически автомобил. Първоначалният дизайн на превозното средство прилича на миниван. В най-добрия случай, дори и ако няма никаква спънки в разработката, ще трябва да почакаме няколко години преди този автомобил достигне до пътищата.

Освен това и Apple трябва да реши, че ще комерсиализира подобен проект. Според изданието не е изключено целта са използваните в електрическите автомобили технологии като батерии с дълъг живот и автомобилна електроника, които после да намерят място в други продукти на Apple. Размерът на екипа и свързаните с него хора обаче подсказват, че компанията има сериозни намерения в тази сфера. Представители на Apple дори са посетили Австрия за среща с производители на компоненти за автомобили от висок клас, включително с Magna Steyr.

Оказва се, че Тим Кук е дал зелена светлина на проекта преди почти 2 години и е поверил управлението му на Стив Задески, който е бивш служител на Ford Motor, а след това е ръководил екипите, създали iPod и iPhone. Кук е разрешил на Задески да създаде екип от 1000 души, които идват от различни части на Аpple, а работата се извършва в частен имот близо до централата на компанията. Там се проучват различни роботизирани системи, метали и материали за автомобилостроене. През есента Apple е наела и Йохан Юнгвирт, който е бил изпълнителен директор на Mercedes-Benz Research and Development в Северна Америка.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници