Samsung отрече телевизорите й да записват разговори на потребителите

Samsung отрече телевизорите й да записват разговори на потребителите
A A+ A++ A

Дни след като в интернет се вдигна шум около политиката за опазване на личните данни, която Samsung прилага към умните си телевизори, корейската компания публикува официално съобщение, в което отрече да записва разговорите на потребителите и да ги предава на трети страни за анализ. Казусът бързо разпали страстите и за броени часове се превърна в истинска ПР криза за Samsung, затова и последвалия отговор съвсем не е изненадващ. В него компанията заявява, че не записва разговорите на потребителите и признава, че не е обяснила достатъчно ясно това в правилата и условията за ползване на телевизорите й.

От написаното става ясно, че устройствата слушат за гласови команди само в определени случаи. Телевизорите са програмирани да разбират директно определен брой базови команди, които се ползват за управление и се обработват директно от устройствата без да се предават към отдалечен сървър. В случай, че потребителите използват гласово търсене за достъп до информация за определено съдържание, то технологията работи по същия начин, както и при другите производители. Тази функция се активира при поискване и не записва постоянно разговорите в стаята.

Междувременно онлайн се появиха други оплаквания от умните телевизори на Samsung – австралийски потребители се оплакаха в Reddit, че на всеки 20-30 минути гледаното съдържание (дори и то да принадлежи на зрителите) се прекъсва, за да се показват реклами. Това се случва дори при употреба на мултимедийни приложения като Plex и Foxtel. Според изявление на Samsung за австралийското издание на CNET показването на реклами е заради грешка в скорошен софтуер ъпдейт, който не е бил предназначен за страната. Компанията заявява, че проблема вече е отстранен. Интересното в случая е, че компанията е казва, че рекламите не са планирани, а просто са били предназначен за друг пазар.

Източник: Samsung, The Verge

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино