Кой е нападателят от Копенхаген?

Кой е нападателят от Копенхаген?
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Датската полиция съобщи повече подробности за виновника за нападенията в Копенхаген, извършени в събота. От информацията стана ясно, че това е 22-годишният Омар ел Хюсеин, който е израснал в Дания. Той е имал връзки с престъпни групировки, но според следователите е действал сам.

Полицията съобщи само, че е бил познат с нарушения на закона за носене на оръжие и извършване на насилие.

Датско издание съобщи, че Хюсеин е излязъл от затвора само преди две седмици, където е излежал присъда за извършване на насилие.

Припомняме, че Омар ел Хюсеин беше застрелян от полицията в неделя преди зазоряване, след като е стрелял срещу силите на реда и е станало известно, че е действал самостоятелно. Той уби общо двама цивилни и рани петима полицаи.

Малко по-късно в неделя бе извършена мащабна полицейска операция в киберкафене близо до мястото, където беше убит предполагаемият извършител на двете нападения. Най-малко двама души са били арестувани, според телевизия ТВ2. Късно следобед полицаите още разпитвали посетители на кафенето.

Полицията съобщи пред журналисти, че претърсва жилища в квартала. Полицаите били локализирали там през нощта жилище, където имало голяма вероятност да отиде мъжът. Следствието работи по хипотезата, че нападателят се е вдъхновил от атентатите срещу френския седмичник „Шарли ебдо” в Париж.

#Копенхаген #Дания #атентат #Шарли ебдо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »