Борисов мълчи за "Червей", за да има мир, убеден е ген. Атанасов

Борисов мълчи за "Червей", за да има мир, убеден е ген. Атанасов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"ГЕРБ мълчи. Аз разбирам страховете на Борисов - за рисковете за властта. Той заявява направо, че опозицията след такива промени като смяна на Светлозар Лазаров може да разклати властта".

Това заяви депутатът ген. Атанас Атанасов, който взриви обществото преди дни с информация за подслушвани протестиращи от времето на кабинета "Орешарски", като случаят бе наречен "Червеи". По-късно премиерът Бойко Борисов изрази мнение, че няма да сменя Светлозар Лазаров като главен секретар на МВР заради този случай. Преди дни президентът от своя страна защити противоположно мнение.

В сутрешния блок на Нова телевизия в понеделник Атанасов бе убеден, че бившите управляващи са източвали службите за сигурност. "Това е т.нар. сарайско - библиотекарска групировка, свързана с Доган. За съжаление, не можем да разчитаме на прокуратурата", добави още той.

Генералът е на мнение, че Борисов иска мир и има тактика, за да "не дразни опозицията". Според него такъв тип поведение от страна на премиера е от изгода на Реформаторския блок.

Той напомни, че вече има нов закон за преизбиране на главния секретар на МВР, председателя на ДАНС и на ДАТО и се обърна към президента за прилагането му. Атанасов припомни случая "Лясковец", който е тотален провал на МВР според него и дори заради това Лазаров трябва да е отстранен.

"Службите за сигурност са инструмент за управление, но това трябва да става в рамките на закона", добави още Реформаторът.

Атанасов настоя да се докладва публично от криминалистите в София, които са били изпращани ежедневно да филмират протестите срещу Орешарски, да покажат тези филми. Той отрече да е говорил за "Червеи" и не бил измислил името на аферата.

#Атанас Атанасов #червеи #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"