Сепаратистите с ултиматум: Ако Украйна влезе в НАТО, няма да има мир!

Сепаратистите с ултиматум: Ако Украйна влезе в НАТО, няма да има мир!
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сепаратистите от Донецк и Луганск излязоха с ултиматум към Киев. Ден, след като договореностите за мир от Минск влязоха в сила, проруските бунтовници заявиха, че всяко сближаване на Украйна с НАТО ще наруши тези договорености.

"Всяко усилие за сближаване с НАТО или изграждане на антируски съюз ще бъде неприемливо за нас. В такъв случай ние ще прекратим отношенията с Киев и Минските споразумение ще станат невалидни", обявиха представителите Денис Пушилин и Владислав Дейнего, които представляват ДНР и ЛНР в Контактната група. Също така ръководството на Украйна трябва да отмени всички решения за обявяване и водене на „антитерористична операция", отбелязва се в съобщението, цитирано от ТАСС.

Междувременно, заместник-командирът към военното министерство на Донецката република Едуард Басурин заяви, че украинските сили са започнали предислоциране на тежката артилерия към населените места Артьомовск, Мироновск и Луганск.

Въоръжените сили на Украйна преместиха тежките въоръжения "Град" и "Ураган" (ракетни системи) към населените места Артьомовск, Луганское, Мироновский, Святодарское и други. Там са изпратени и няколко групи журналисти, поясни той.

По думите му украинските военни готвят провокация с цел обвиняване на сепаратистите, че са нарушили споразуменията от Минск.

Припомняме, че преди това началникът на милицията в Донецка област Вячеслав Аброскин написа във „Фейсбук", че сепаратистите са нарушили прекратяването на огъня, след като са обстрелвали Дебалцево в понеделник сутрин.

#Украйна #Донецк #НАТО #Киев #Минск #Луганск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"