Йосиф Кобзон и руски зам.-министри в новия списък със санкции на ЕС

Йосиф Кобзон и руски зам.-министри в новия списък със санкции на ЕС
Йосиф Кобзон
A A+ A++ A

Европейският съюз (ЕС) включи двама руски заместник-министри на отбраната в най-актуалния списък със санкции. Наложена им е забрана за пътуване и авоарите им бяха замразени заради ролята им в конфликта в Източна Украйна.

Официалното издание на ЕС определи заместник-министъра на отбраната Анатолий Антонов и първия заместник-министър на отбраната Аркадий Бакин като поддръжници на изпращането на руски войски в Украйна.

Певецът Йосиф Кобзон и Валерий Рашкин, член на Държавната дума, също попадат под ударите на санкциите. ЕС включи в списъка и 14 украинци, военни или политически фигури в самообявилите се републики Донецк и Луганск, както и 9 фирми.

Външните министри на ЕС се договориха за санкциите в края на миналия месец, след като при нападение над ключовото пристанище Мариупол бяха убити повече от 30 цивилни, но замразиха прилагането им, докато Франция и Германия положиха последни усилия за спиране на огъня в Украйна.

Лидерите на ЕС решиха на среща в четвъртък да наложат санкциите въпреки новия опит за мир, тъй като трябва да накажат отговорните за атаката срещу Мариупол.

С най-новите попълнения общият брой на санкционираните лица нарасна до 151 души и 37 фирми. Първите санкции бяха наложени от ЕС срещу физически лица след присъединяването на Крим от Русия през март 2014 г.

#ЕС #Европейският съюз #санкции #Йосиф Кобзон #Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »