Шумахер се възстановява, но бавно

Шумахер се възстановява, но бавно
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият пилот на Формула 1 Михаел Шумахер се възстановява от тежката травма, която му причини кома през декември 2013-та година. Процесът обаче е много бавен, съобщава „Express", позовавайки се на собствени източници.

„Напредъкът е много бавен. Не очаквайте чудо", заявил източникът. 

Специалистът в областта на неврохирургията Питър Хемлин, който лекуваше боксьора Майк Уотсън след тежка травма на главата, споделил мнението си по повод шансовете за възстановяването на Шумахер.

„Ако се вгледаме в историята на успешните възстановявания, при всички случаи са били необходими няколко години. В първите месеци основният въпрос е оцеляването на пациента. След това постепенно се поставя въпросът за качеството на живота", подчертал специалистът.

Припомняме, че Шуми получи тежка травма в главата след падане със ски във френските Алпи на 29 декември , 2013-та година, и дълго време бе в изкуствена кома. През април бе отбелязан известен прогрес в неговото състояние. Два месеца по-късно стана известно, че Шумахер е излязъл от комата и е транспортиран в рехабилитационна клиника в Лозана. Неговата съпруга Корина тогава съобщи, че състоянието му се подобрява, макар и бавно. 

#Михаел Шумахер #Формула 1 #Алпи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"