Русия няма да преговаря с ЕС за отмяна на санкциите

Русия няма да преговаря с ЕС за отмяна на санкциите
Снимка: www.nasamnatam.com
A A+ A++ A

Русия няма да преговаря с ЕС за отмяна на санкциите, наложени във връзка с конфликта в Украйна, заяви постоянният представител на Русия при Европейския съюз Владимир Чижов.

„Русия не е водила и няма намерение да води преговори с ЕС за отмяна на санкциите – този проблем е създаден от Съюза и затова трябва сам да го реши“, коментира Чижов, цитиран от ТАСС.

Повод за коментара е решението на ЕС да разшири черния списък за Русия, включвайки в него 19 физически и 9 юридически лица. В списъка влизат заместник-министърът на отбраната на Русия Анатолий Антонов, депутатът от Държавната дума Йосиф Кобзон, депутатът от Държавната дима и ръководител на московската организация на КПРФ Валерий Рашкин и още двама руски граждани.

Под санкциите на ЕС попадат още 14 жители на Източна Украйна и 9 организации на бунтовниците провъзгласили Донецка и Луганска наордни републики.

Министерството на външните работи на Русия излезе с изявление, в което се казва, че решението на Европейския съюз за разширяване на санкциите изглежда особено нелепо на фона на Минските договорености от 12 февруари.

„Оформя се впечатлението, че в Брюксел и столиците на страните-членки на ЕС вече или не контролират движението на санкционния маховик, или бързат да представят желаното за действително и да убедят общественото мнение в голямата „податливост“ на Русия в резултат на европейските санкции“, се подчертава в изявлението.

#Русия #ЕС #Европейския съюз #санкции #Владимир Чижов #Чижов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"