Българин спечели Европейския шампионат по покер

Българин спечели Европейския шампионат по покер
Снимка: European Poker Tour
A A+ A++ A

25-годишният българин Огнян Димов от Велико Търново е победителят в турнира от Европейския шампионат по покер на PokerStars, който се проведе в Дoвил, Франция.

Димов спечели награда от 543 700 евро, побеждавайки 592 играчи от 43 държави. Това е една от най-големите суми, взети до момента от българин, както и първата шампионска титла от EPT за страната ни в Европа.

Европейският шампионат по покер се проведе във Франция продължи 11 дни, а общият награден фонд достигна 2 841 600 евро. Очаквано преобладаваха френските състезатели – 242, които събраха около 40% от него. До финалната маса достигнаха 8 играчи, сред които и румънецът Дани Парлафес, директен конкурент на българския състезател, който си тръгна от турнира с 338 700 евро.

Освен с трофей и наградата за първото място, Димов се сдоби и с луксозен часовник за над 5000 евро, а всичките осем финалисти получиха чанта с подаръци от френската компания за покер облекло JAQK.

Европейският шампионат по покер е най-богатото и популярно покер събитие в света. От 2004 година досега в нея са присъдени над 654 млн. евро под формата на наградни фондове.

#Димов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници