Владислав Стоянов стана "Футболист на годината"

Владислав Стоянов стана "Футболист на годината"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Футболист №1 на България за 2014 година е Владислав Стоянов. Вратарят на “Лудогорец” спечели убедително традиционната анкета сред спортните журналисти, като събра 258 точки.

"Искам да изкажа благодарност на всички, които гласуваха за мен. Дори и не съм мечтал да я получа. Все пак аз съм вратар. Искам да благодаря и на моето семейство и на моята приятелка. Благодарности към моите съотборници и треньорския щаб, че имам възможността да спечеля тази награда", сподели Владислав Стоянов.

Освен за най-добър играч Стоянов е избран и за най-добър вратар в “А” група. "През миналата година пак спечелих това отличие и сега отново. Това означава, че държа ниво. Искам да благодаря и на моите съотборници, които много ми помагат, особено на Моци. Това е едно признание и за тях", каза Владо Стоянов след като вдигна наградата.

На второ място остана съотборникът му Светослав Дяков със 159. Трети със 120 т. се класира седемкратният победител в допитването Димитър Бербатов (“Монако”), макар че той отдавна помоли да не се гласува за него и да се даде път на младите играчи. Четвъртото място е заето от Георги Миланов (ЦСКА-Москва), единственият българин шампион в чуждо първенство през миналата година.

Владислав Стоянов е шестият вратар, който става футболист на годината. Преди него наградата са печелили колегите му Георги Найденов (ЦСКА - 1959 и 1961 г.), Румен Горанов (“Локомотив” Сф - 1978 г.), Георги Велинов (ЦСКА - 1981 г.), Борислав Михайлов (“Левски” - 1986 г.) и Николай Михайлов (“Твенте” - 2011 г.).

По-голямата част от отличията, съпътстващи анкетата за футболист на годината, отиват в Разград. С две награди е и Козмин Моци - за защитник и за чужденец. Капитанът на отбора Светослав Дяков е номер едно сред полузащитниците. На друг адрес отива призът за най-добър нападател - печели го Мартин Камбуров от “Локомотив” (Пд). А “Левски” излъчва най-прогресиращия млад играч - Божидар Краев.

Треньор №1 за 2014 г. е Георги Дерменджиев (“Лудогорец”) с 262 точки. С равен актив от 158 т. на второто място застават заедно Стойчо Младенов (ЦСКА) и Стойчо Стоев, който спечели титлата и купата в Разград, но бе уволнен и от тази година вече е в „Левски“. Четвърти финишира Станимир Стоилов, ликувал като шампион на Казахстан с “Астана”.

Ето и другите наградени: Награда за Феърплей 2014-а година - Берое и Награда за Най-красив гол за 2014-а година - Томаш Иршак /Ботев Пд/.

Призьорите в анкетата бяха наградени във вторник вечер на церемония във Военния клуб. По традиция допитването се осъществява от Дакс Медия и БФС.

#Владислав Стоянов #Футболист на годината #Лудогорец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници