Черна луна ни огрява след полунощ

Черна луна ни огрява след полунощ
A A+ A++ A

Две минути след настъпването на китайската нова година, тази нощ в 01:49 ще се наблюдава и явлението Черна луна - по време на третото новолуние за периода между 20 януари и 20 март.

Само през февруари имаше две нови луни. На 20 март ще бъде последното четвърто новолуние. То ще настъпи само 13 часа преди началото на северното равноденствие.

Астрономическото обяснение на Черната луна е за проекция на най-отдалечената от центъра на Земята точка на орбитата на Луната. Поради тази причина небесното тяло изглежда по-тъмно от обикновено.

В астрологията Черната Луна се нарича още Лилит и се счита за втората тъмна страна на Луната. Тя влияе различно на всеки човек, но в общия случай предизвиква негативни чувства. Лилит изкарва на повърхността нашите скрити желания и пристрастия, вътрешни проблеми и противоречия с външния свят, правейки ги видими за другите и за себе си.

Лилиту (също Лилит) е женски божествен митологичен образ от месопотамския пантеон. Тя е покровителка на бурите, асоциира се с вятъра и се смята за носител на болести и смърт. Фигурата на Лилит се появява за първи път като богиня на ветровете и бурите под името Лилиту, в Шумер, около 3000 г. пр. Хр. Много учени считат, че „Лилит“ е вариация на Лилиту, появила се около 700 г. пр. Хр. Лилит е нощен демон, спомената е като крещяща сова във варианта на Библията на крал Джеймс. В апокрифните текстове се споменава като първата жена на Адам.

От незапомнени времена Черна Луна – Лилит предизвиква негативни чувства. Мнението на астролозите за нейното значение често пъти се разминава. Едни от тях приписват на тази фиктивна планета управление върху сексуалните сили на човека, други подчертават, че положението на Черната Луна в хороскопа е свързано с кармичните уроци, а трети взимат като основа съдържащата се в нея грозна сила подтикваща към пороци.


#Луна #новолуние

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"