Ще има великденски добавки за пенсионерите, обеща премиерът

Ще има великденски добавки за пенсионерите, обеща премиерът
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пенсионерите ще получат великденски добавки, обеща днес премиерът Бойко Борисов. Той пристигна за конгреса на партия „Движение 21” в НДК.

„Отделно, ние въпреки кризата, въпреки тези дупки в бюджета, дадохме коледни добавки. Сега приходите са ни по-добри в тези два месеца, казал съм на финансовия министър да готви постановление за Великден”, заяви премиерът. По думите му на държавата ще са необходими 50 млн. лв.

Борисов коментира и новия заем от 16 млрд. лв.: „Парите не ги взима ГЕРБ и не ги взима да ги харчи”.

Не е честно, думата 16 е манипулация

Тази опорна точка за 16 млрд. лева за съжаление върви всеки ден в медиите. 12 млрд. лева са стар дълг, а другите са следващите три години да балансираме дефицита. Абсолютно нечестно е и ако ми поискат прошка за тази манипулация, с радост ще им дам, добави Борисов.

Борисов се обърна към журналистите и с уговорката, че те са достатъчно грамотни хора и ги помоли да обяснят на редакторите си, че въобще не трябва да се говори за 16 млрд. лева дълг.

Нима 4 години не ми ядохте душата с Дянков

за това, че държим 0,48% или под 2% дефицит? Най-малко ние сме заслужили да се каже подобно нещо", коментира Борисов по отношение на останалите 4 млрд. лева, които според финансовото министерство са предвидени за финансиране на дефицита.

"Колко пъти в кампанията казах, че начинът, по който харчат и съсипват държавата, и това което направиха с КТБ, след това ще се тегли дълг? Няма как да се правят реформи или да се занулят тези пасиви по друг начин. Абсолютно нечестно е!", повтори Борисов и добави, че ако днес му поискат прошка "за тези манипулации", с радост ще им даде.

#пенсионери #добави #Великден #Бойко Борисов #премиер #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници