Патриотичният фронт няма да подкрепи дълга

Патриотичният фронт няма да подкрепи дълга
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Патриотичният фронт няма да подкрепи ратификацията на новия външен дълг от 16 млрд. лв. Това каза председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов от парламентарната трибуна.

Според него Патриотичният фронт запазва национално отговорна позиция, договорена преди формирането на правителството. Той попита защо нуждата от такъв заем не е била предвидена при формирането на правителството и съставянето на програмата му.

Симеонов посочи, че безспорната необходимост от финансиране на стари задължения не подлежи на съмнения, както не подлежи на съмнения и необходимостта от покриването на бюджетен дефицит.

Той коментира, че след задълбочено обсъждане обаче изникват въпросите - съществува ли резерв при прогнозирането на дължимите вноски, достоверно ли е прогнозиран дефицита и какви са обществените очаквания към управляващите.

Валери Симеонов, каза че след прибързаното гласуване на промените в пенсионното осигуряване и спирането на влаковете новият дълг от 16 милиарда лева е бил приет негативно от обществото.

#Валери Симеонов #Патриотичен фронт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите