HTC показа очила за виртуална реалност

HTC показа очила за виртуална реалност
A A+ A++ A

Един от най-любопитните продукти, които HTC показа на Мобилния конгрес в Барселона, бяха новите VR очила, които компанията разработва съвместно с Valve. Продуктът ще се продава под името HTC Vive и според думите на своите създатели ще предлага най-доброто VR преживяване към днешна дата. Очилата ще използват технологията на Valve SteamVR.

Според създателите си HTC Vive предлага най-завладяващото преживяване, пренасяйки хората в други светове за секунди. HTC и Valve използват 360 градусовото решение FullRoomScale с тракинг контролери, което ви позволява да се изправите, да се разходите наоколо и да опознаете виртуалното си пространство, да разглеждате обекти от всеки ъгъл и наистина да си взаимодействате с обкръжаващата среда. Хедсетът ще се отличава с висококачествени графики, 90 кадъра в секунда и невероятна аудио прецизност.

Въпреки участието на HTC очилата нямат почти нищо общо със смартфоните и са предвидени за използване на компютри. Версията за разработчици се очаква през пролетта, а масовата пазарна премиера е предвидена за края на годината.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници