25 лева костваха живота на Вероника

25 лева костваха живота на Вероника
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Задържаният Илиян Красимиров Здравков убил 23-годишната Вероника Здравкова за 25 лева. 40-годишният престъпник избрал жертвата на случаен принцип, докато чакал влака за Горна Оряховица. Забелязал, че момичето тръгва по пътеката към града и я проследил. 

На 15 метра вляво от моста извършил убийството с тесла. Хвърлил тялото в реката, след което успял да се качи и на влака. Студентката умира от тежка черепно-мозъчна травма.

Здравков е направил пълни самопризнания пред съдия. Той е описал подробно извършеното от него престъпление и последващите си действия до задържането му в Горна Оряховица през нощта на 6 март.

При самопризнанията си мъжът посочил, че от чантата на момичето е откраднал 25 лв. и дебитната му карта. Точно при опит да изтегли пари от картата във вечерта след убийството Здравков е засечен от полицията. Той не се е задържал дълго време на едно място, през последно време е пребивавал при брат си, който работел в кравеферма край горнооряховското село Първомайци.

Рецидивистът има шест ефективни присъди, като първата от тях отново за грабеж с последвало убийство. Това разкри на заключителния етап от разследването лично главният секретар в оставка Светлозар Лазаров.

„При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че престъплението е извършено най-вероятно в периода 19:00 – 19:30 часа на 28 февруари 2015 г. Т.е. преди подаването на сигнала - това е много важно да се отбележи, че всъщност нашите оперативно издирвателни мероприятия започват, а сигналът постъпва, след като момичето вече е било мъртво”, обясни в събота Лазаров.

Здравков е прекарал зад решетките общо 15 години, в този период е бил обявен за общодържавно издирване. Разказал, че до 28 февруари е бил при жена си в Мъглиж.

От полицията и прокуратурата отказаха да дадат информация дали теслата, с която Вероника е убита, е била открита.

Припомняме, че организаторите на протестите в центъра на Велико Търново след смъртта на Вероника обявиха пред Нова ТВ в събота, че част от жителите на града се съмняват, че Илиян Здравков е убил момичето. 

#Вероника Здравкова #Светлозар Лазаров #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници