Кърджали остава в снежен капан

Кърджали остава в снежен капан
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Област Кърджали остава в снежен капан. Обявеното вчера бедствено положение остава в сила и днес. Снеговалежът в района продължава, като дебелината на снежната покривка вече е над 2 метра.

„Напрегната и критична остава обстановката в страната, особено за регионите Смолян, Кърджали, Хасково, Пазарджик, Пловдив“. Това заяви Първан Секиранов - директор на Дирекция „Оперативни дейности” към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”(ПБЗН), съобщава агенция „Фокус“.

По думите му обстановката е породена от липсата на нормално електрозахранване в тези региони. Пътищата там са все още непроходими, вследствие на паднали дървета, което затруднява както почистващите машини, така и нормалното функциониране на пътните артерии.

380 населени места в Кърджалийско вчера останаха без ток. По информация на Кризисния щаб в Кърджали от късно снощи Националната електрическа компания (НЕК) е отстранила авариите по четирите подстанции, които излязоха от строя и оставиха хората без електричество в бедствието. На много места няма и телефонни връзки

„Това са основните проблеми в тези региони”, обясни Секиранов и добави, че се работи съвместно с екипи от Агенция „Пътна инфраструктура”, като се подпомагат и екипите, които работят по електрозахранването. Секиранов отбеляза, че няма жертви и бедстващи хора.

Късно вечерта в събота 30 туристи са изведени от хижа „Планински изглед” Ардино, след като до тях е прокопан път в снега. Две бременни жени и сърдечно болен също са изведени успешно от снежния капан и са стигнали до болница.
Основните затворени пътища са отсечките Кърджали – Асеновград, Крумовград – Ивайловград и Крумовград – Момчилград.

#сняг #Кърджали #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници