САЩ удари контролирано от „Ислямска държава“ рафинерия

САЩ удари контролирано от „Ислямска държава“ рафинерия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предвожданата от САЩ коалиция срещу групировката „Ислямска държава“ е нанесла удар над петролна рафинерия в Сирия, контролирана от джихадистите. При атаката са загинали 30 души.

Сред жертвите е имало бойци на "Ислямска държава" и работници в рафинерията, намираща се на североизток от град Тел Абияд близо до турската граница, съобщава Ройтерс.

В същото време стана ясно, че млада германка е загинала при сраженията в Североизточна Сирия. Според Сирийската обсерватория за човешките права, жената се е сражавала на страната на кюрдските сили срещу "Ислямска държава“ в контролирания от кюрдите град Тал Тамр в провинция Хасаке. Най-малко 40 души загинаха през последните 24 часа при боевете за контрол на стратегическия район.

Трите британски ученички, които през февруари избягаха в Сирия, се намират в град Рака в северната част на страната, който е под контрола на джихадистите, съобщава телевизионният канал "Скай нюз".

Трите момичета от източен Лондон - 15-годишните Шамима Бегум и Амира Абазе и 16-годишната Кадиза Султана - вероятно са се насочили към контролираните от "Ислямска държава“ територии в Сирия, за да се присъединят към бойците.

#ислямска държава #САЩ #рафинерия #удар #джихадисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници