Заради бедствието: Борисов събра оперативен щаб

Заради бедствието: Борисов събра оперативен щаб
Кметовете в оперативния щаб, който министър-председателят Бойко Борисов свика в Смолян. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителната и местната власт работят в синхрон за овладяване на бедствието заради снега. Това констатираха  кметовете в оперативния щаб, който министър-председателят Бойко Борисов свика в Смолян.

Представителите на местната власт призоваха

да не се политизира тежката ситуация

и отбелязаха, че е важна реално свършената работа в подкрепа на хората по места.

Премиерът Борисов събра на щаба в областната управа кметове на общините в Смоля и Кърджали, сред които кметовете на Ардино и на Кирково, както и двамата областни управители. Присъстваха също така директорите на горските стопанства, представители на полицията, пожарната и БЧК. Кметовете докладваха за актуалната обстановка по места.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството

Лиляна Павлова, заедно с местната власт работят денонощно

за овладяване на ситуацията в Смолян и Кърджали. Все още има населени места без ток, но пожарната доставя храна и всичко от първа необходимост. Постигната е и добра координация между областните кризисни щабове и изпълнителната власт.

Девети ден десетки населени места в Смолянска област са без ток и телефонни връзки. Все още има блокирани населени места. За щастие бедстващи хора няма, има такива, които са откъснати от света. Областният управител на Смолян Недялко Славов обяви, че бедственото положение на територията на цялата област остава в сила.

Към момента екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ГД ПБЗН) продължават работата по

снабдяването на бедстващите населени места с продукти от първа необходимост и лекарства

както и за оказване на съдействие на електроснабдителните дружества и енергийния системен оператор за възстановяване на електроснабдяването на населените места в областите Кърджали и Смолян. В двете области без електрозахранване са 209 селища, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На територията на област Смолян обстановката остава все още усложнена. Основно се работи по почистване на пътната инфраструктура и възстановяване на електро-преносната мрежа.

Съвместно със сили на държавните горски стопанства се работи по отстраняване на паднали дървета с цел проходимост на пътищата за пътно поддържащата техника и спасителните екипи.

Оказва се съдействие за разчистване на пътища към откъснати населени места по територията на областта.

#Лиляна Павлова #Бойко Борисов #бедствие #бедствено положение #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници