Борисов се опасява най-много от етнически конфликт

Борисов се опасява най-много от етнически конфликт
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов поставя на първо място сред проблемите, за които се опасява, етническите напрежения.

„Ако от нещо ме е страх, това е етнически конфликт. Нито ме е страх от олигарсите, нито от престъпниците. Но истински ме е страх от етническо напрежение и етнически конфликт”, кааза Борисов пред участниците в националното съвещание на партия ГЕРБ в Пловдив.

"Отношенията ни с ДПС са такива, каквито са и с БСП. Поддържаме нормален диалог с тях, за да работим и на национално, и на европейско ниво по приоритетите на България, например за Шенген", отчете Борисов. Но според него никой няма да запомни Радан Кънев, Валери Симеонов или Каракачанов, ако стане етнически конфликт. "Тогава ще дойде Си Ен Ен и ще кажат: правителството на генерал Борисов го направи", посочи той.

"В Народното събрание партньорите на ГЕРБ правят така, че ние да увиснем, така беше при гласуванията на плоския данък и предварителните отчуждения, както и за дълга. Кичат ни брошката ДПС заради тяхната абсолютна безотговорност в подобни моменти. Започвам да си мисля, че те умишлено се дърпат при важните гласувания в парламента, защото като ни откажат подкрепа, например за дълга, ние оставаме само с ДПС. Можем да търпим, но не до безкрай", предупреди Борисов.


#Бойко Борисов #ГЕРБ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници