Neptune Suite - един умен часовник за всички нужди

Neptune Suite - един умен часовник за всички нужди
A A+ A++ A

Наскоро писахме за проект в Kickstarter за финансиране на устройство с името Neptune Duo, което на практика обръща отношенията между смартфон и умен часовник, като помества всичко основно от смартфона в часовника, а в телефона остават само екран и батерия. Амбициите на компанията явно са много по-големи от това, тъй като тя се завръща с още по-мащабни планове. Новият проект се казва Neptune Suite и представлява серия от шест устройства, за които от Neptune твърдят, че ще могат да работят заедно в синхрон.

Концепцията на компанията се върти около умен часовник, който ще е централното звено за връзка с всички устройства от групата. Той ще разполага с 2,4” капацитивен сензорен дисплей и освен това ще поддържа 3G и LTE възможности. Управлението ще е поверено на Android 5.0. Към часовника можете да прибавите два допълнителни дисплея – джобен и таблетен, които ще комуникират с часовника чрез WiGig връзка. Освен това от Neptune са предвидили клавиатура, която може да превърне таблетния екран в лаптоп.

Допълнително има и HDMI донгъл за връзка с телевизор и безжични слушалки, които се ползват за зареждане на батерията на часовника от някое от другите устройства. Ако се чудите колко би струвал този набор от устройства, може цената от 899 долара да ви изненада приятно. А за тези, които решат да подкрепят проекта в Indiegogo по-рано, тя дори е 599 долара. Целта на Neptune е да съберат 100 000 долара, а устройствата би трябвало да са готови през февруари следващата година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници