HTC ще заменят One M9 в САЩ, ако той се повреди

HTC ще заменят One M9 в САЩ, ако той се повреди
A A+ A++ A

Производителите на смартфони претендират, че поддържат устройствата си и след покупката, но сега HTC решиха да се поставят в позицията на компания, която го прави по-всеобхватно от всички други. Щатското подразделение на тайванците оповести разширение на програмата си HTC Advantage, стартирала миналата година. Компанията стартира в САЩ услугата "Uh Oh Protection" за новия си флагман One M9. За наше съжаление предложението не е достъпно на други пазари.

Ако изключим леко неадекватното име, на практика става дума за безплатна застраховка на телефона, включена в цената на покупката: потребителите получават право на една безплатна замяна на телефона, ако закупеният от тях One M9 получи повреда в резултат на досег с вода или екранът му се счупи, или ако притежателите на този смартфон решат да сменят мобилния оператор. Аспектът на замяна при преход към друг оператор е това, което прави Uh Oh нещо повече от проста застраховка – и той е особено полезен в САЩ, тъй като всеки оператор там използва различни честоти.

За да се предотврати злоупотребата с новата услуга, HTC ще стимулират потребителите да пазят своя One M9 от повреди: тези, които не се възползват от “Uh Oh Protection” през първата година след покупката, получават отстъпка от $100 при следваща покупка на HTC One смартфон. Идеалният вариант за HTC изглежда клиент, който купува настоящия си смартфон, използва го пълноценно, и година по-късно прави ъпгрейд — с отстъпка спрямо новите клиенти — до флагмански модел от следващо поколение. Така компанията би изградила лоялност на клиентите и би насърчила по-бърз цикъл на обновяване - все неща, които биха компенсирали удара по печалбите, нанесен от осигуряването на подобна гаранция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници