Версии за самолетната катастрофа в Алпите

Версии за самолетната катастрофа в Алпите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Продължава операцията по събирането на самолетните отломки и тленните останки на пътниците от мястото на катастрофата във френските Алпи. Според спасителните екипи тя може да се проточи седмици, тъй като се извършва в изключително труднодостъпен район. Започна и разследването на тежкия авиоинцидент.

Припомняме, че във вторник в Южна Франция стана най-тежката авиационна катастрофа в Европа от години насам. Пътнически самолет Airbus A320 със 150 души на борда се разби във Френските Алпи. Няма оцелели. Полетът е на нискотарифната компания Germanwings, която е от групата на германския превозвач "Луфтханза". Самолетът e изпълнявал полет от Барселона до Дюселдорф. За момента не е ясно какво точно се е случило и каква е причината за катастрофата.

Една от възможните версии е обледяване на сензорите.

Така компютърната система е подавала грешни сигнали до пилотите и може би затова те не са могли да овладеят машината. Тя е започнала да пада изключително бързо.

Други възможни версии са отказ на двигателите или внезапна разхерметизация.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов обяви, че засега хипотезата за терористична атака не е сред основните версии, по които се работи.

Той уточни, че фактът, че отломките се намират на терен от хектар и половина, показва, че най-вероятно не е имало експлозия.

Директорът на „Луфтханза“ Карстен Спор заяви, че самолетът е бил „в безупречно техническо състояние“.

„За нас катастрофата е необяснима“, заяви Спор от летището във Франкфурт и допълни, че двамата пилоти са били опитни.

Днес стана ясно, че намерената черна кутия на самолета, която записва разговорите в пилотската кабина е повредена, но все пак използваема. Устройството е изпратено в Париж, където специалисти ще опитат да разчетат информация за разговорите, проведени от пилотите в последните минути преди катастрофата.

Самолетът е произведен през 1990 г., а първият му полет е година по-късно. Той е купен от "Луфтханза", която по-късно го прехвърля на дъщерната си компания Germanwings.

#версии #трагедия #небе #Алпи #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници