Не намират втората черна кутия на самолета

Не намират втората черна кутия на самолета
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Продължава търсенето на втората черна кутия от пътнически самолет Airbus A320, който във вторник със 150 души на борда се разби във Френските Алпи.

"Намерена е обвивката й, но за съжаление не и самата кутия", съобщи френският президент Франсоа Оланд по време на съвместна пресконференция с испанския премиер Мариано Рахой и германския канцлер Ангела Меркел, които днес посетиха мястото на трагичната катастрофа.

По-рано някои медии съобщиха новината, че втората черна кутия е намерена, но без чипа с памет. Други пък обявиха, че и двете кутии са повредени и специалистите едва ли ще могат да извлекат информация.

Междувременно директорът на френската служба за анализ и разследване на произшествия в транспорта Реми Жути обяви, че от първата черна кутия е извлечена подходяща за разследване информация.

"Работата е започнала тази сутрин и е продължила няколко часа. Но все още е твърде рано да се правят заключения", каза той.

"В момента нямаме никакво обяснение какво е предизвикало рязкото снишаване на въздухоплавателното средство, което е довело до инцидента", призна експертът.

Припомняме, че във вторник в Южна Франция стана най-тежката авиационна катастрофа в Европа от години насам. Няма оцелели. Полетът е на нискотарифната компания Germanwings, която е от групата на германския превозвач "Луфтханза".

Самолетът e изпълнявал полет от Барселона до Дюселдорф. За момента не е ясно какво точно се е случило и каква е причината за катастрофата.

#самолет #Алпи #черна кутия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите