Откриха стрелба по футболисти на "Фенербахче"

Откриха стрелба по футболисти на "Фенербахче"
снимка: Fenerbahce.org
A A+ A++ A

Стрелба е била открита по на истанбулския футболен отбор Фенербахче. Инцидентът е станал в събота (4 април) в провинция Ризе в северната част на Турция. Шофьорът на автобуса е бил сериозно ранен.

Според вестник "Сабах", инцидентът е станал след мач от шампионата по футбол на Турция, в който отборът "Ризеспор" от град Ризе се е изправил срещу "Фенербахче". Гостите нанесоха съкрушително поражение на домакините с резултат 5:1.

Автобусът е обстрелван, когато футболистите от "Фенербахче" са напускали града и са се били насочили към летището на черноморския град Трабзон.

Шофьорът на автобуса е бил сериозно ранен и е откаран в болница. Сред играчите, по предварителни данни, не е пострадал никой.

Полицията разследва инцидента.

В същото време турската футболна федерация (TFF) призова да бъдат взети всички необходими мерки, за да бъдат подведени под отговорност виновните за стрелбата.

"Ние решително осъждаме нападението. Считаме го за атака не само срещу конкретен клуб, но и срещу целия турски футбол и призоваваме да бъдат взети мерки за подвеждането под отговорност на виновните", се казва в съобщение на сайта на TFF.

Предполага се, че автори на безумната постъпка са ултраси на Трабзонспор.

#Фенербахче #Турция #футбол #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници