Оперираха пострадалата жена в катастрофата с камион край Върбица

Оперираха пострадалата жена в катастрофата с камион край Върбица
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Една от пострадалите жени при катастрофата с камион край Върбица е била оперирана. Медиците са извадили далака на ранената. "Тя бе докарана в тежко състояние и веднага бе оперирана. В момента продължава да бъде на изкуствена вентилация". Това обяви лекар от болницата в Шумен, съобщава Нова телевизия.

Камион, превозващ 37 души в каросерията, катастрофира. При инцидента една жена загина. От удара возещите се в камиона работници изхвърчали в дълбокото около 15 метра дере. Над 20 души са пострадали при инцидента.

В шуменската болница са закарани 21 души - 14 жени и 6 мъже. Едната от жените е в кома. На останалите – с политравми, фрактури на крайници и ребра, е оказана спешна медицинска помощ.

"Към момента в болницата са 10 души. 9 от тях са с различни по вид и брой фрактури. Те са в ортопедично отделение. С опасност за живота е една жена", каза за БГНЕС директорът на МБАЛ Юлия Димитрова. На 49-годишната Янка, която е приета в безсъзнание, е направена операция на мозъка. Тя е на изкуствена вентилация. Жената е и с белодробна травма.

Шофьорът на Газката О.Ш. (на 41 г.) от Върбица е правоспособен. Пробата от теста за алкохол е отрицателна.

„Мерак имах да отида да бера див лук. Вкъщи ми казваха да не ходя, но аз отидох. Откъде да знам, че ще стане така. Не се сърдя на шофьора, не караше бързо. Просто нещо стана”, разказва младо момиче, пострадало при инцидента в ефира на Нова телевизия.

Друга пострадала жена пък посочва, че шофьорът е бил опитен.

„Нормално си караше шофьорът. Опитен е. Просто изведнъж нещо стана и изхвърчахме в канала, в дерето. 15 минути бях в безсъзнание. Когато се свестих, гледам всички от камиона сме дерето. Потърсих си свекървата. Шофьорът и едни работници помагаха на хората. Около 30 души се возихме. Добре си бяхме, но какво стана”, разказа още тя.


Една от версиите за причина за катастрофата е отказали спирачки на превозното средство.

#катастрофа #Върбица #операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници