Пожар избухна на руска подводница, няма пострадали

Пожар избухна на руска подводница, няма пострадали
A A+ A++ A

Избухна пожар на подводница, която е в ремонт в руската корабостроителница "Звездочка" в Северодвинск, Архангелска област. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на източник от правоохранителните органи.

По предварителна информация гори гумена изолация oт корпуса на подводницата 949 "Антей". Тя се намира на сух док. Няма боеприпаси в подводницата, съобщи източникът, допълвайки, че ядреният реактор е бил изключен преди пожара.

Също по непотвърдена информация пожарът е възникнал след заварка. РИА „Новости" информира, че е обхванал около 20 кв. м. В момента на възникване на пожара на подводницата се е намирал част от екипажа. Според източника пожарът е възникнал заради нарушение на техническата безопасност.

Пожарът е възникнал около 14 часа местно време във вторник. Около 2 часа по-късно пожарът е локализиран. Няма пострадали.

Корабостроителницата е създадена през 1954 година. Тя е една от водещите в ремонтирането и модернизирането на атомни подводници и други плавателни съдове. В предприятието работят около 14 хиляди души. 

И преди е имало инциденти в завода. През август 2005 година двама работници загинаха при изваждане от експлоатация на атомна подводница Б-298, която е изключена от състава на ВМФ през 1998 година. Има още няколко инцидента през следващите години, но не са загинали хора.

#подводница #пожар #Русия #завод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници