Първи сблъсък пилоти-любители в професионалния автомобилен спорт

Първи сблъсък пилоти-любители в професионалния автомобилен спорт
Снимки на Volkicar: Knowbox
A A+ A++ A

Първият от трите кръга от шампионата V2 Challenge Bulgaria е тази събота, 11 април, на писта „Дракон” в с. Калояново. Стартът ще бъде даден в 13:00 ч., а финалът е предвиден за 14:00 ч. Трасето, през което трябва да минат пилотите, е с дължина 50 състезателни километра и е подготвено с предизвикателства за професионалисти.

Най-добрите пилоти, участвали в шампионата, ще имат възможността да покажат уменията си редом до  професионалистите. Състезанията са за любители на автомобилните спортове с опит в дисциплини като гимкхана, картинг и др.

Шампионатът е подходящ и за всички, които не са се състезавали професионално досега и не притежават лиценз.

Всеки записал се участник получава професионално обучение, предварителни тестове на спортния автомобил и инструкции за пилотиране в състезателна среда, съобразени с противниците и трасето.

Иновативните шампионати се провеждат със специално произведените за състезания автомобили, наречени Volkicar, по подобие на своя създател – турския автомобилен шампион Волкан Ъшък (на снимката горе). За дизайна им са използвани  високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia.

До момента са произведени общо близо 100 броя в Турция. Дължината им е 3 метра, теглото - 530 кг, имат една седалка. Двигатели с мощност 115 НР и секвенционална скоростна кутия ги прави един много бърз и подвижен състезателен автомобил, с тръбно шаси, като окачването е специално проектирано.








 

 

#пилоти #автомобилизъм #спорт #картинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници